Reportages ‘Vrijwilligerswerk in beeld’

MUG-fotograaf Sake Rijpkema maakt in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) voor MUG Magazine reportages van Amsterdamse vrijwilligers. De reportagereeks is hier te zien en wordt vanaf 3 januari 2019 aangevuld.

0
223
Bas Rozeboom in het Dr. Sarphatihuis. Beeld ©Sake Rijpkema
Bas Rozeboom in het Dr. Sarphatihuis. Beeld ©Sake Rijpkema

Herman Grajer werkt voor Stichting !WOON

Herman Grajer (67) is sinds een half jaar vrijwilliger bij !WOON. Als Energiecoach bezoekt hij mensen, die zich daarvoor bij !WOON hebben aangemeld, met adviezen om de energierekening omlaag te brengen. Hij legt zo nodig uit hoe die energierekening gelezen moet worden.

Herman Grajer
Herman Grajer is energiecoach bij !WOON
Beeld @Sake Rijpkema
KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

Grajer is gepensioneerd docent elektrotechniek. Hij zag een wervingsadvertentie van !WOON, die hem op het lijf was geschreven. Zinvol werk, en zo blijft hij onder de mensen. Bekijk de hele fotoreportage.

!WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen in en rond de woning, onder meer in Amsterdam. Een van de projecten van !WOON is het Energiecoachproject. Hiervoor worden vrijwilligers opgeleid. In Amsterdam werken 81 vrijwilligers voor !WOON. Daarvan zijn er 37 energiecoach.

Ook energiecoach worden? Voorkennis is niet nodig, enthousiasme wel. Contact opnemen met !WOON kan via de vacature op www.vca.nu, of direct via mail energiecoach[at]wooninfo.nl  of telefoon (0205230109)

Bas Rozeboom werkt in het Dr. Sarphatihuis

MUG-fotograaf Sake Rijpkema maakt in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam reportages over Amsterdamse vrijwilligers, zoals Bas Rozeboom (49), die al vijf jaar lang bij BSO (Buitenschoolse Opvang) werkt en sinds een half jaar één dag in de week in het Dr. Sarphatihuis. Daar verzorgt hij een creatieve middag, met nadruk op schilderen en tekenen.

Bas in het Dr. Sarphatihuis
Baz Rozeboom werkt als vrijwilliger in het Sarphatihuis. Beeld ©Sake Rijpkema KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

Rozeboom heeft geen betaalde baan en komt rond van een bijstandsuitkering. Door als vrijwilliger te werken wil hij zich, naast zijn andere activiteiten, zo nuttig mogelijk maken. Zijn werk in het Dr. Sarphatihuis én de buitenschoolse opvang brengt hem in contact met oud én jong. Dat spreekt Bas enorm aan. Bekijk hier de hele reportage.

Het verpleeghuis heeft zo’n 120 vrijwilligers en is altijd op zoek naar versterking, bijvoorbeeld ‘bezoekvrijwilligers’, die bewoners gezelschap houden, en ‘gastvrouwen’ (m/v) als sfeermakers in de huiskamers van het Dr. Sarphatihuis in de Roetersstraat.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in het Sarphatihuis? Neem contact op met Laurie Kuipers (0653590894 of l.kuipers[at]amsta.nl)

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here