Kikkers vangen, kanoën en hutten bouwen

0
94

Deze maand verruilen we de lente voor de zomer. Neem een voorproefje op de lange vakantiedagen en bezoek een van de vele natuurtuinen met je kinderen/kleinkinderen/buurkinderen/neefjes/nichtjes. Amsterdam barst van de buitenspeelplaatsen. De PuurNatuurTuin aan de Kometensingel in Noord biedt volop plek om te ravotten, klimmen, of even tot jezelf te komen. Op 21 juni begroet de PuurNatuurTuin de zomer met een gratis midzomerconcert. Aanvang 20.30, drankjes zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Neem je klapstoel mee.

Is Noord te ver? Bouw dan een hut in het Woeste Westen, de natuurspeeltuin waar je kleding hoe dan ook vies wordt. Je kan hier spelen in een stromende beek, kikkers vangen en bloemen plukken. Het gebied is altijd toegankelijk, overdag is er meestal een speeltuinbeheerder aanwezig om toezicht te houden. Check de website voor specifieke informatie. Ouders kunnen hier rustig een drankje drinken terwijl hun kinderen in de modder rollen.

Een andere speelplaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken is bouwspeelplaats Het Landje, bij het Rembrandtpark. Met gereedschap en hout kan je kind hier hutten bouwen. Op het water kan je vlot varen, kanoën of een visje vangen. Van dinsdag tot en met zaterdag is het knutsellokaal ’s middags open. Kom kleien, met hout werken, glas verven of sieraden maken. Er zijn altijd mensen in de buurt die je kunnen helpen. Op Het Landje verrezen de afgelopen tijd een aantal nieuwe gebouwen. Deze worden op 10 juni feestelijk ingewijd met een feestje van 12.00 tot 17.00. De kinderen kunnen op die dag ponyrijden, hutten bouwen, of geschminkt worden. Er is onder meer een goochelaar, dans, en een springkussen.

Voor oosterlingen is Jeugdland|Maakland fantastisch. Op de nationale Buitenspeeldag, 13 juni, wordt hier een nieuw interactief speeltoestel geopend. Ook kan je meedoen aan het gratis inloopworkshop op het Eetbaar Eiland, boogschieten of een voetbalclinic volgen. iPad-vrije pret gegarandeerd!

Bouwspeelplaats Het Landje Staalmeesters­laan 197A 
www.impulskinderopvang.nl/locatie/landje-2

PuurNatuurTuin Kometensingel, tegenover nr. 54 www.puurnatuurtuin.nl

Woeste Westen Overbrakerpad 3 www.woestewesten.nl

Jeugdland|Maakland Valentijnkade 131 www.maakland.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here